Een van de eerste dingen die in mijn gedachten komen als ik aan Hongarije denk, is het Hongaarse eten. Vele smaakvolle gerechten zijn het proberen waard. Het bekendste Hongaarse gerecht is voor velen de Hongaarse goulash-soep of bonensoep een rijk gevulde soep met veel vlees, aardappelen en/of bonen en andere groenten, maar de Hongaarse keuken heeft nog véél meer lekkernijen te bieden die je zeker moet proberen onder andere: pörkölt dit is een vleesstoofpot die in de Bogrács (ketel) langzaam moet garen op een houtvuur met deze ingrediënten; varkensvlees, uien, wortel, knoflook, paprikapoeder, komijnzaad, rode paprika, laurierblad. Gevulde paprika's (töltött paprika) gele puntpaprika’s gevuld met gehakt en rijst. Lecsó dit is een saus gemaakt van paprika, uien, tomaten, spekjes, kolbász. Lángos is een lekker deegproduct welke in de olie gebakken wordt. De vulling kan bestaan uit zure room, kaas, knoflook dus voor elk wat wils. Vele soorten verse vis uit het Balatonmeer zoals snoekbaars, karper, meerval komen naast vlees ook voor op de menukaarten van de restaurants. Een typisch Hongaars nagerecht is de gundel palatcsinta dit is een pannenkoek die gevuld kan zijn met chocola, ijs, jam, of kwark het smaakt allemaal heerlijk en niet te vergeten de Somloi Galuska een zoet nagerecht bereid met cake, rozijnen, kastanjepuree, chocola en slagroom. Laat het u allemaal maar lekker smaken!